Maistingi patiekalai vakarienei – kokie jie?
Vakarienė, kaip ir pusryčiai ar pietūs, taip pat turėtų būti maistinga. Žinoma, svarbu laikytis ir valgymo režimo, nes kaip ryte jausimės priklauso ne nuo pusryčių, bet nuo vakarienės. Tad šiame straipsnyje pateiksime ir aptarsime patiekalus, kurie prisotins organizmą reikiamomis medžiagomis prieš miegą.
Salotos
Salotos gali būti įvairios – nuo tradicinių su daržovėmis iki egzotiškų su vaisiais. Salotas galima pasigaminti su įvairiomis žolelėmis pagardintomis įvairiais baltymų šaltiniais, pavyzdžiui, vištiena arba ankštinėmis daržovėmis. Be to, įvairiomis sėklomis ir riešutais galima pagardinti salotas, taip pridedant maistinės vertės.
Taigi, vienas iš galimų patiekalų – avinžirnių salotos. Avinžirniai puikiai dera kartu su šviežiomis daržovėmis, pavyzdžiui, ridikėliais, burokėliais, pomidorais, agurkais ir panašiai. Kadangi bulguro kruopos turi švelnų skonį, galima drąsiai eksperimentuoti su skirtingais maisto produktais bei prieskoniais. Salotas taip pat galite pagardinti fetos sūriu.
Sriubos
Sriubos yra puikus pasirinkimas vakarienei dėl savo įvairovės ir maistingumo. Šiandien sriubos gali būti tiek šiltos, tiek šaltos. Bet kuriuo atveju, jos ilgam suteikia sotumo jausmą. Gaminant sriubą galima panaudoti tiek šviežias, tiek šaldytas, tiek ankštines daržoves.
Ruošiant sriubą galima drąsiai derinti patinkančius ingredientus ir prieskonius. Tokiu būdu galima skonį pritaikyti skirtingiems poreikiams. Be to, norintiems įtikti net ir mažiausiems, patariama gaminti trintas sriubas. Kreminė tekstūra „paslepia“ taip nemėgstamas, tačiau organizmui naudingas daržoves. Tad trintos sriubos ne tik pasotins vaikus prieš miegą, bet ir aprūpins reikalingomis maistinėmis medžiagomis.
Liesa mėsa ir žuvis
Kitas itin puikus pasirinkimas vakarienei – liesa mėsa ar žuvis. Šie baltymų šaltiniai yra lengvai virškinami, todėl pavalgius galima greitai ir lengvai užmigti. Pagal poreikį galima iškepti vištieną, kalakutieną, jautieną arba lašišą ir patiekti kartu su šviežiomis arba garintomis daržovėmis. Kepti geriausia orkaitėje, garų vonelėje arba keptuvėje su mažu kiekiu aliejaus.
Taigi, visi aukščiau paminėti vakarienės variantai ne tik prisotina organizmą, bet ir yra greitai virškinami. Pasirenkant lengvą vakarienę, išvengiama nemalonių pojūčių pilve ir nesutrikdoma miego kokybė. Dėl to ryte daug lengviau atsikelsite ir turėsite daugiau energijos iššūkių kupinai dienai.