Naujienos

Sezamų sėklų aliejus – atverti vartai natūraliam grožio puoselėjimui

Kas nutiktų, jei sezamas, kuris buvo nuolat raginamas rytietiškose pasakose atsiverti, imtų tai ir padarytų? Turėtume progą pajusti teigiamą įvairiapusę pastarojo naudą ne tik mūsų savijautai, bet ir išvaizdai. Tai – ne stebuklas, bet reali galimybė, tereikia prisijungti prie žmonių, kasdien praktiškai įsitikinančių, jog sezamų sėklų aliejus – viena iš efektyviausių natūralių grožio puoselėjimo priemonių. Sezamas yra vienas seniausių prieskoninių augalų, pastarojo vardas minimas daugiau nei 7000 metų. Likę pėdsakai liudija, jog šis buvo žinomas ir aktyviai naudojamas jau senosiose civilizacijose: Mesopotamijoje, Graikijoje, Babilone, Indijoje. Pastarojoje sezamas netgi buvo siejamas su nemirtingumu, įvairiose civilizacijose šis vartotas karių ištvermės stiprinimui.

Sezamų sėklų aliejus gal ir nėra stebuklingas gyvybės eliksyras, tačiau daugelį odos bei plaukų problemų dėl sudėtyje esančių naudingųjų medžiagų gali padėti išspręsti. Šiame aliejuje gausu kalcio, fosforo, cinko, magnio, polinesočiųjų riebalų rūgščių, vitaminų A ir E bei įvairių skirtingų antioksidantų. Vienas svarbiausių – sezamolis, kurio dėka aliejus nepraranda savo naudingųjų savybių ir gali būti naudojamas iki 8 metų.

Kaip atskirti kokybišką aliejų?

Visuomenėje vyraujant natūralumo bangai, aliejai dėl savo vertingų kosmetinių savybių bei natūralumo išstumia įvairias chemines priemones. Atsiranda bandančių pasipelnyti žmonių nežinojimu, koks sezamų sėklų aliejus yra kokybiškas?

  • šalto spaudimo, nerafinuotas.
  • gali būti drumzlių pėdsakų.
  • jei sėklos prieš spaudimą kepinamos, aliejus būna tamsus, intensyvaus aromato. Jei aliejus gaminamas iš neskrudintų sėklų, jis yra šviesesnis, pasižymi silpnesniu, riešutus primenančiu aromatu.

Sezamų aliejus – plaukų išvaizdos bei gyvybingumo puoselėjimui…

Šis aliejus gali būti naudojamas visų tipų plaukų priežiūrai, išsigelbėjimą jame ras pažeistų plaukų savininkai.

  • Juodųjų sezamų sėklų aliejus rekomenduojamas tiems, kam žodžių junginys “žili plaukai” kelia baimę. Nepatingėkite pašildytu aliejumi reguliariai įtrinti plaukų šaknis bei galiukus – suaktyvės galvos kraujotaka, plaukai bus pamaitinti bei džiugins sodresne spalva.
  • Jei vargina pleiskanos, sezamų aliejų įmasažuokite į galvos odą bei palikite nakčiai.
  • Dėl stipraus antibakterinio poveikio, naudojamas kartu su kitais eteriniais aliejais, gali padėti atsikratyti nepageidaujamų “įnamių” – utėlių.
  • Plaukų dažymas bei kitos cheminės priemonės nualina plauka, jie praranda gyvybingumą – reguliariai naudojamas sezamo aliejus atstato pažeisto plauko struktūrą, suteikia natūralaus žvilgesio.
  • Jei skambinate pavojaus varpais dėl sausų it šiaudas plaukų, išbandykite paskutinę gelbėjimosi priemonę – į kondicionierių įmaišytą aliejų. Šis minėtas mišinys, laikomas ant plaukų kuo ilgiau, pasižymi giliu pastarųjų maitinimu.
  • Sezamo aliejus, giliai įsiskverbamas į plauką, gerina kraujotaką ir skatina plaukų augimą.
  • Šis aliejus – efektyvi plaukų apsauga nuo saulės bei kitų žalingų aplinkos veiksnių.
  • Plaukų slinkimas – vienas iš streso požymių. Sezamo sėklų aliejuje gausu magnio – mineralo, prisidedančio prie nervų sistemos kontrolės ir taip mažinančio streso tikimybę.

  …ir kasdienei visų tipų odos priežiūrai

Baiminatės, jog aliejus, vietoj lauktos naudos, užkimš poras ir tik sukels papildomų problemų? Sezamų sėklų aliejus pasižymi lengva tekstūra ir puikia įsigeria į odą, pačius giliausius jos sluoksnius aprūpindamas naudingomis veikliosiomis medžiagomis.

  • Sezamo aliejaus sudėtyje esančių antioksidantų dėka stabdomas odos senėjimo procesas: spartinama medžiagų apykaita, išsaugomas tonusas ir glotnumas, naikinamos smulkios raukšlelės.
  • Atliekamas giluminis odos valymas: pašalinami nešvarumai, negyvos odos ląstelės bei kiti medžiagų apykaitos likučiai.
  • Sukuriama efektyvi odos apsauga nuo ultravioletinių saulės spindulių ir kitų žalingų aplinkos veiksnių, skatinamas natūralaus įdegio procesas.
  • Aliejus tinkamas saulės vonių “padauginusios” odos raminimui.
  • Raminamai veikiami odos paraudimai, žaizdelės bei kiti sudirgimai (net ir alerginio pobūdžio), malšinamas skausmas.
  • Gali būti naudojamas spuoguotos odos priežiūrai.
  • Gali būti gydomi išsiplėtę odos kapiliarai.
  • Stiprus odos maitinamasis poveikis.
  • Efektyviai drėkina ir maitina sausą, šerpetojančią, pleiskanojančią veido odą.
  • Tinka pačios jautriausios veido srities – paakių priežiūrai.
  • Tinkamas naudoti masažams.

Sezamų sėklų aliejus – universali kosmetikos priemonė, tinkama įvairių tipų odos ir plaukų priežiūrai. Aliejų galima naudoti vieną arba maišyti su kitais augaliniais ir eteriniais aliejais ar įprastomis kosmetikos priemonėmis (atsižadėkime chemijos po truputį).

error: Content is protected !!